لیست اختراعات رسول باقرصاد
دستگاه توليد كف شيميايي فوق پايدار جزء دستگاه كاربردي در توليد مصالح سبك با دانسيته متغيير بوده كه طراحي آن كاملا داخلي بوده و هيچگونه شباهتي با نمونه خارجي نداشته. طراحي اين دستگاه به نحوي صورت گرفته كه با صرف كمترين هزينه و ادغام چند دستگاه در يك يونيت واحد علاوه بر كاهش هزينه ابعاد آن را نيز كاهش داده و حمل ونقل آن را نيز بسيار سهل نموده است. مخزن 250 ليتري دستگاه قادر است بصورت پيوسته 15000 ليتر كف شيميايي بسيار پايدار، با كيفيت يكنواخت و بسيار مطلوب توليد نمايد. با طراحي هاي صورت گرفته در مكانيزم هاي اين دستگاه، فرايند توليد كف را نسبت به نمونه مشابه بسيار ساده تر نموده به نحوي كه هر شخصي بدون نياز به تخصص خاصي قادر است با دستگاه كار نمايد بدون آنكه كيفيت كف شيميايي توليد شده تغييري نمايد. با انجام آزمايش هاي متعدد بهترين نسبت خروج محلول شيميايي و هواي فشرده از دستگاه به نحوي تنظيم گرديد تا علاوه بر كاهش مصرف محلول شيميايي، كف شيميايي كاملا خشك و پايداري توليد گردد. لنسر دستگاه به نحوي طراحي گرديده است كه مخلوط كف شيميايي و هواي فشرده با عبور از داخل لنسر بصورت كامل عمل آوري گردد و در مجراي خروجي لنسر كف كاملا خشك، پايدار و منسجم خارج گردد. براي ساخت اين دستگاه هيچگونه نيازي به واردات قطعه خاص نيست و هيچگونه محدوديتي براي توليد انبوه آن نيز وجود ندارد.
دستگاه نصب اتصالات permaswage لوله هاي هيدروليك هواپيما دستگاه كاربردي در نصب اتصالات لوله هاي هيدروليك فشار بالاي هواپيما و تعمير لوله هاي آسيب ديده مي باشد كه طراحي آن كاملا داخلي بوده و هيچ گونه مشابهتي با نمونه هاي خارجي نداشته. طراحي اين دستگاه به نحوي صورت گرفته است كه با صرف كمترين هزينه لوله هاي آسيب ديده را تعمير نموده و با ابعاد بسيار كوچك آن قابليت كار در داخل هواپيما را دارد. با استفاده از يك منبع تغذيه دستي، دستگاه مورد نظر نياز به انرژي برق ندارد كه اين قابليت بسيار خوبي براي چنين دستگاهي است. ابعاد كوچك دستگاه قابليت حمل و نقل آن را ساده كرده است و با طراحي مكانيزم خاص، فرايند نصب اتصالات را بسيار ساده نموده است به نحوي كه هر شخصي بدون تخصص خاصي قادر به كار با دستگاه است. با انجام آزمايش هاي متعدد بهترين منحني حركت لقمه هاي دستگاه به گونه اي ايجاد شده است كه فشار توليد شده توسط پمپ دستگاه را بصورت كاملا مساوي و يكنواخت به تمام قسمت هاي اتصال اعمال نموده كه در نهايت يك اتصال كاملا آبند و دقيقي را ايجاد مي نمايد. براي ساخت اين دستگاه هيچگونه نيازي به واردات قطعه خاصي نيست و كليه قطعات آن توسط مخترع دستگاه طراحي و ساخته شده است و هيچگونه محدوديتي براي توليد انبوه آن نيز وجود ندارد.
اين دستگاه هيچ نمونه داخلي و خارجي نداشته و جزء دستگاه هاي بسيار كاربردي در رفتار كامپوزيت ها تحت بارگذاري حرارتي مي باشد. روش كار به اين صورت است كه ابتدا نمونه به گيره هاي بالابر متصل شده و سنسور دمايي نيز به آن وصل مي شود. پس از روشن نمودن دستگاه و راه اندازي سيستم سرمايش با استفاده از كنترلر دستگاه ماكزيمم و مينيمم دماي بارگذاري را تنظيم نموده سپس تعداد سيكل هاي مورد نياز را توسط همان كنترلر به دستگاه داده و دگمه استارت را تنظيم نموده سپس تعداد سيكل هاي مورد نياز را توسط همان كنترلر به دستگاه داده و دگمه استارت را مي زنيم. لازم به ذكر است كه در شروع كار نمونه بايد در محفظه گرمايش باشد. بعد از رسيدن نمونه به دماي تنظيم شده از كنترلر فرماني به سيستم بالابر داده مي شود و آن به صورت اتوماتيك نمونه را از محفه گرمايش به محفظه سرمايش منتقل مي نمايد. وجود سنسورهاي موقعيت در بالا و پايين سيستم بالابر محدوده جابجايي را مشخص مي نمايد. در محفظه سرمايش دماي نمونه تا دماي تنظيم دشه كاهش پيدا مي كند و پس از رسيدن نمونه به آن دما، نمونه به محفظه گرمايش منتقل مي شود. اين فرايند يك سيكل حرارتي را شامل مي شود و براي هر تعداد سيكل حرارتي كه تنظيم شده باشد بصورت كاملا اتوماتيك انجام مي پذيرد. خلاصه عنوان اختراع: طراحي وساخت دستگاه بارگزاري حرارتي سيكلي بر روي صفحات كامپوزيتي زمينه فني اختراع رشته مهندسي مكانيك مي باشد. براي تحليل و بررسي اثرات بارگزاري حرارتي بر روي صفحات كامپوزيتي بيشتر از نرم افزارهاي Finite element استفاده مي شود كه كاملا به صورت تئوريك بوده و جنبه آزمايشگاهي ندارد. لذا دستگاهي با اين هدف جهت پر نمودن اين فقدان ساخته شده است كه توانايي بارگزاري حرارتي در رنج هاي دمايي مختلف، زمانهاي مختلف و تعداد سيكل هاي مختلف بر روي انواع صفحات كامپوزيتي را دارا مي باشد. راه حل ارائه شده براي اين موضوع به اين ترتيب است كه با در نظر گرفتن يك محفظه گرمايش ويك محفظه سرمايش به صورت كاملا ايزوله از محيط واز يكديگر و قراردادن يك سيستم ريلينگ بين اين دو محفظه صفحه مورد آزمايش را بين اين دومحفظه به صورت كاملا خودكار جابجا نموده و قطعه را تحت تاثير حرارت قرار مي دهد. كاربرد اصلي اين اختراع بيشتر به صورت ازمايشگاهي بوده و جهت انجام تستهاي حرارتي آن هم بر روي صفحات كامپوزيتي قابل استفاده است. همچنين از اين رو پروژه اي در مقطع كارشناسي ارشد با موضوع مطالعه تحليلي و ازمايشي اثرات بارگزاري حرارتي بر استحكام شكست، مدول يانگ وتنش هاي پسماند چندلايه كامپوزيتي پايه پليمري در دانشگاه كاشان تعريف گرديد كه دستگاه مذكور نقش بسزايي در روند انجام اين پروژه داشت.
موارد یافت شده: 4